dinsdag 18 december 2012

December Daily- 18: Christmas Cherry Chocolat Biscuit Slice

Lekker kerstrecept uit 'Christmas at the Cupcake Café'



Deze cake hoef je niet te bakken en is heerlijk. Je kunt er een beetje rum in doen als je wil. Je hebt nodig:
275 g boter
150 ml stroop
225 g heel pure chocolade van goede kwaliteit
200 g digestive biscuits (in kleine stukjes gebroken)
200 g Rich Tea biscuits (in kleine stukjes gebroken)
125 g gemengde noten (optioneel)
125 g glanzende kersen (van die glimmende voorverpakte)
1 pak Malthesers (of andere chocolaatjes als je die hebt)

Bekleed een bakvorm van 15 cm met een dubbele laag bakpapier (een siliconenbakvorm hoeft niet bekleedt te worden). Smelt de boter, stroop en chocolade in een pan op laag vuur. Zorg ervoor dat de schaal groot genoeg is voor alle ingredienten. Meng alle ingredienten erdoor. Giet dit in de bakvorm. Strijk het glad en druk wat aan zodat er geen luchtruimtes in komen. Laat het nu goed koud en hard worden, minimaal 2 uren in de koelkast of 45 minuten in de vriezer. Hoe langer hoe beter.
Het smaakt het lekkerst op zaterdag.
Pak de cake in in papier wat vet mag worden, en bewaar in de koelkast. Decoreer met hulst. Tel géén calorien: dit is 'a time of joy'!

Het lijkt wel wat op de Arretjescake die in Nederland wel vrij bekend is.


Vooral lekker op de dagen vóór kerst, omdat het zo machtig is geen aanrader om vlak voor het kerstdiner op aan te vallen.


Smullen! :-)

2 opmerkingen:

  1. had hem ook gelezen leek mij ook erg lekker! maar dit is ook nog wel lekker om te maken in jan 2013 leuk boek is het he
    groetjes leon10

    BeantwoordenVerwijderen
  2. o ja, arretjescake...dat ken ik wel. moet je heel gedoseerd eten...

    wat een prachtige kerstafbeeldingen heb je gebruikt!

    BeantwoordenVerwijderen